Загубив скальпель. У Британії лікар оперував пацієнта ножем, яким до цього різав фрукти.

Лікар оперує пацієнта ножем, яким різав фрукти
Лікар оперує пацієнта ножем, яким різав фрукти

Хірург використав ніж армії для операції

Лікар з Брайтону, Велика Британія, вирішив скористатися швейцарським армійським ножем для відкриття грудної клітини пацієнта, так як не знайшов стерильний скальпель.

Раніше, під час обіду, лікар користувався цим ножем для розрізання фруктів.

Лікарня стверджує, що операція не була настільки критичною, щоб приймати таке "екстремальне" рішення.

Хоча пацієнт вижив, колеги хірурга заявили, що його дії були сумнівними, а заяви про відсутність скальпеля були дуже дивними.

Професор Грем Постон, колишній хірург-консультант, заявив: "Я дивуюся та жахаюся. По-перше, ніж канцелярський, тому нестерильний. По-друге, це не робочий інструмент. По-третє, мають бути інші інструменти".

Випадки медичної недбалості в лікарнях Англії

Це сталося в контексті розслідування щонайменше 105 випадків можливої медичної недбалості в Університетських лікарнях Сессекського Фонду Національної служби охорони здоров'я Англії.

За два місяці один хірург здійснив три операції з низьким ризиком, після чого всі троє пацієнтів померли. Лікарня провела серію внутрішніх розслідувань і прийшла до висновку, що пацієнти зазнали "поганого догляду".

Трагедії після косметичних процедур

33-річна мати п'яти дітей померла в Британії після косметичної процедури підтягування сідниць. Ця процедура обійшлася їй в 2,5 тис. фунтів стерлінгів, і виконував її некваліфікований лікар без медичної освіти.

Також, 62-річний чоловік помер майже через два місяці після отримання генетично модифікованої свинячої нирки.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua