Західна політика "умиротворення" в Україні зазнає краху, - Politico.

Зображення с обломками вбитої політики 'умиротворення' на Заході України
Зображення с обломками вбитої політики 'умиротворення' на Заході України

Ситуація з курським вторгненням викликає обговорення

Під час святкування Дня незалежності України, варто замислитися про причини та наслідки вторгнення. Зараз стає очевидним, що Москва втрачає свою монополію на визначення порядку денного. Це свідчить про сміливість та рішучість України, а також про нерішучість міжнародного співтовариства у визнанні загрози, яку становить Росія.

Президент України Володимир Зеленський раніше заявив, що "наші партнери бояться, що Росія програє цю війну". Важливо зрозуміти, що нам всім потрібно активно протидіяти цій загрозі, і перекладання відповідальності на Україну є неприйнятним та необґрунтованим.

Століття тому політика умиротворення не принесла свої плоди і лишила катастрофічні наслідки. Сьогодні ми спостерігаємо політику інкременталізму, або "умиротворення лайт", яку необхідно зупинити. США та Європа повинні визнати, що наш страх перед Москвою стимулює її провокації.

Ми неправомірно виправдовуємо Росію та ігноруємо її воєнні дії, не зважаючи на очевидну небезпеку, яку вона представляє. Така політика лише підбадьорює Кремль. Слухаючи слова міністра закордонних справ Литви, нам повинно бути більше занепокоєні тим, що Росія може зробити, якщо переможе, а не якщо програє.

Ми ігнорували жорстокість Росії в Чечні, вторгнення до Грузії, анексію Криму та конфлікт на Донбасі у минулому. Зараз Росія знову проявляє агресивність, а Україна захищає свою свободу. Але світове співтовариство коливається та надає недостатню підтримку. Нам необхідно діяти рішуче, а не просто утримувати лінію фронту.

Ми маємо усвідомити, що Росія реагує на слабкість. Після того, як Україна контролює десятки населених пунктів у Курській області, російські чиновники не використовують ядерну загрозу. Замість цього вони називають свої дії "антитерористичною" операцією. Це свідчить про те, що Росія реагує на рішучість.

Якщо ми не діємо рішуче, ми будемо винуватити лише себе, якщо Росія знову ескалює конфлікт. Вільному світові потрібно виправдати свою назву і забезпечити перемогу України та створити стійкий мир в Європі. Це вимагає активних дій і не може бути досягнуто компромісами.

Андрю Чахоян, академічний директор Амстердамського університету, для Politico.

Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua