Західні союзники скептично оцінюють "план перемоги" Зеленського, - Bloomberg.

Зеленський - план перемоги, скептицизм ЗМІ
Зеленський - план перемоги, скептицизм ЗМІ

Западні чиновники знижують очікування щодо плану Зеленського щодо завершення війни

За інформацією Bloomberg, представники західних країн намагаються знизити очікування щодо плану, який презентує президент Володимир Зеленський цього тижня в Нью-Йорку. Вони не вважають, що це призведе до прориву у конфлікті з Росією.

"В плані перемоги немає реальних сюрпризів і він не є значним переломним моментом" - заявив джерело, знайоме із розмовами Зеленського з іноземними лідерами. Інший чиновник описав його як "список побажань".

Ці оцінки підтверджують зростаюче відчуття песимізму серед союзних країн, оскільки війна триває вже третій рік. Союзники також стурбовані можливим послабленням підтримки України при поверненні до влади колишнього президента Дональда Трампа після майбутніх виборів.

Союзники запропонували новий раунд контактів з Путіним

Принаймні одна з країн-союзників запропонувала проведення нового раунду контактів з президентом Володимиром Путіним, чи то з боку України, чи інших країн.

Безпека западних країн у зв'язку з продовженням зброєння Росією

Західні країни починають турбуватися про свою безпеку, оскільки Росія продовжує випускати зброю, яка може мати вплив за межами України. За даними Bloomberg, Москва має намір збільшити витрати на оборону до історичного максимуму в 13,2 трильйона рублів (142 мільярда доларів) у 2025 році.

Президент Зеленський представить план на засіданні ООН

Зеленський планує представити свій план на засіданні Генеральної Асамблеї ООН. Чиновник зазначив, що хоча союзники готові підтримувати Україну, президенту необхідно пояснити, яким чином може бути досягнуто мир.

"План спрямований на поставлення нашої країни в сильнішу позицію для майбутніх дипломатичних переговорів з Росією" - зазначив Зеленський.

Керівник офісу президента Андрій Єрмак також заявив, що план передбачає запрошення до вступу в НАТО і закликав партнерів ігнорувати погрози Росії щодо ескалації.

Зеленський заявив в США про увагу до боротьби України

На вихідних Зеленський відвідав завод боєприпасів у штаті Пенсільванія, намагаючись утримати боротьбу України в центрі уваги. Він планує представити "план перемоги" президенту Джо Байдену пізніше цього тижня.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua