Закарпатський ТЦК прокоментував інформацію про обшуки в хустського воєнкома.

Військовий комісаріат Хуста під обшуком
Військовий комісаріат Хуста під обшуком

Обшуки у закарпатському Територіальному Центрі Комплектування

Закарпатський обласний Територіальний Центр Комплектування (ТЦК) спростував інформацію про обшуки у своєму начальнику Василю Зубатова, вважаючи це безпідставним наклепом. Пресслужба ТЦК заявила, що обшуки проводилися у Військово-лікарській комісії (ВЛК) щодо порушень у проведенні медичних оглядів. ТЦК наголосив, що ВЛК не є його частиною, а його працівниками є цивільні лікарі.

Інформація про обшуки в ТЦК є безпідставною, не має жодних доказів і є відвертим наклепом., - заявив пресслужба ТЦК.

Обшуки у Хустському ТЦК та затримання Василя Зубатова

За даними Української правди, Служба безпеки України (СБУ) провела обшуки в Хустському ТЦК та затримала його начальника Василя Зубатова 21 серпня. Також були обшуки у працівників районної лікарні, медико-соціальної експертної комісії та працівників ТЦК. За попередньою інформацією, обшуки були пов'язані з отриманням хабарів за фальшиву інвалідність.

Раніше СБУ затримала двох очільників ТЦК на Київщині та їхнього спільника, які пропонували військовозобов'язаним допомогу в уникненні призову за допомогою підроблених документів. Відповідно до розслідування, вартість таких послуг становила 37 тисяч доларів з одного ухилянта.

Нагадаємо, фотографії затримання очільника Бориспільського ТЦК Сергія Русіна поширювалися у Telegram-каналах, проте пресслужба ТЦК спростувала пов'язаність фото з посадовою особою ТЦК.

Під вартою безальтернативно

Передбачається, що очільники Бориспільського і Бучанського ТЦК та їхній спільник будуть триматися під вартою безальтернативно.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua