Заслужений лікар України та «слуга народу». Що відомо про Тетяну Крупу, яка незаконно збагатилася.

Заслужений лікар України та «слуга народу»
Заслужений лікар України та «слуга народу»

Сьогодні, 4 жовтня, Державне бюро розслідувань виявило, що керівниця Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи (МСЕК) Тетяна Крупа збагатилася незаконно. Під час обшуків у її родини було знайдено приблизно 6 мільйонів доларів готівкою.

Що відомо про Тетяну Крупу?

Тетяна Крупа є членом депутатської фракції Хмельницької обласної ради від партії "Слуга Народу" і належить до депутатських груп "Медицина Хмельниччини" і "Єдність". Про це повідомляє Хмельницька обласна рада.

Крім того, Крупа є членом постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров'я, соціальної політики, освіти, науки, культури, релігії, молоді та спорту. Вона є головним лікарем КЗО "Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи" і має звання Заслуженого лікаря України.

Народний депутат України Володимир Ар'єв повідомив, що Тетяна Крупа тиждень тому проголосувала проти звернення обласної ради до всіх державних органів щодо процесу обміну полонених.

Що відомо про сина та чоловіка Тетяни Крупи?

Державне бюро розслідувань сьогодні, 4 жовтня, провело обшуки у родині Тетяни Крупи.

За даними Youcontrol, чоловік Тетяни Крупи Володимир Крупа був керівником Державної аудиторської служби у Хмельницькій області. Основним завданням цієї структури є проведення ревізій та перевірок для забезпечення ефективного використання бюджетних коштів та державного майна.

Однак Володимир Крупа не отримав звинувачення від ДБР, на відміну від його сина Олександра, який зараз очолює обласний Пенсійний фонд на Хмельниччині. Як відомо, він у 2018 році був першим заступником голови Хмельницької районної державної адміністрації.

Правоохоронці виявили, що родина володіє 30 об'єктами нерухомості в Хмельницькому, Львові та Києві, дев'ятьма елітними автомобілями, корпоративними правами на 48 мільйонів гривень, готельно-ресторанним комплексом площею майже 3 тисячі квадратних метрів в одному з парків Хмельницького.

Також за кордоном у власності родини є нерухомість в Австрії, Іспанії та Туреччині. На закордонних рахунках родина також накопичила майже 2,3 мільйона доларів.

ДБР під час обшуків у будинку сім'ї знайшло майже 5,244 мільйона доларів, 300 тисяч євро, понад 5 мільйонів гривень, брендові прикраси та коштовності.

Нагадаємо, що керівницю Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи (МСЕК) Тетяну Крупу та її сина начальника обласного Пенсійного фонду Олександра Крупу спалили на незаконному збагаченні. Під час обшуків у робочому кабінеті чиновниці ДБР знайшло 100 тисяч доларів, низку підроблених медичних документів, списки "ухилянтів" з прізвищами та фіктивними діагнозами.

Пізніше голова Хмельницької ОВА Сергій Тюрін прокоментував схему з ухилянтами і заявив, що його вражають масштаби цинізму.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua