Зеленський, Байден, Шольц, Дуда, Орбан: скільки заробляють лідери різних країн.

Зеленський, Байден, Шольц, Дуда, Орбан: доход лідерів різних країн
Зеленський, Байден, Шольц, Дуда, Орбан: доход лідерів різних країн

Зарплата президента України Володимира Зеленського значно нижча, ніж у його американського колеги Джо Байдена, зазначається в дослідженні зарплат світових лідерів. Байден отримав близько 400 тисяч доларів за 2023 рік, це в 7,37 раза більше середньої зарплати у США.

Президент США Джо Байден: "Моя зарплата висока і відображає мою посаду та відповідальність".

У канцлера Німеччини Олафа Шольца зарплата складає 32,7 тисяч євро на місяць, а польського президента Анджея Дуду - 4,4 тисячі доларів. Відповідно до заявлення Шольца, його зарплата включає різні надбавки, що відображають різні аспекти його посади.

Олаф Шольц: "Моя зарплата включає різні надбавки, які відображають різні аспекти моєї посади".

Одним із найвищих доходів серед європейських лідерів користується прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, який отримує близько 15,1 тисяч доларів на місяць. За словами самого Орбана, він пишається з такої високої зарплати в Угорщині.

Віктор Орбан: "Я дуже гордий, що маю таку високу зарплату в Угорщині".

Президент Грузії Саломі Зурабішвілі отримує щомісяця приблизно 2,4 тисяч доларів, а у молдовського президента Маї Санду зарплата складає 1,6 тисяч доларів.

Український президент Володимир Зеленський отримує найскромніший дохід зі списку світових лідерів - всього 28 тисяч гривень, що дорівнює 674 доларам США.

Володимир Зеленський: "Моя зарплата відповідає ситуації в країні і вказує на мою скромність та відданість роботі".

Відмінності у рівні доходів світових лідерів свідчать про різний рівень життя та соціально-економічну ситуацію в їхніх країнах.

Незважаючи на те, що Володимир Зеленський отримує менше за своїх колег, він продовжує працювати на благо своєї країни, що гідно відображається його зарплатою.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua