Зеленський чекає запрошення в НАТО до відходу Байдена, - Le Monde.

Зеленський очікує запрошення до НАТО
Зеленський очікує запрошення до НАТО

Президент України Володимир Зеленський сподівається отримати від Байдена запрошення до НАТО до того, як він покине Білий дім.

Як повідомляє "Хвиля", про це написала Сільві Кауфман в колонці Le Monde.

Це частина амбітного плану українського лідера, який він представив у Вашингтоні.

Кауффманн зазначає, що Зеленський сподівається переконати президента США вжити рішучих заходів і дати Києву можливість розпочати переговори з позиції сили, з метою прискорити закінчення війни.

За його словами, Зеленський не бажає ніяких примусових рішень. Тому він розробив "мирний план" та "план перемоги", які планує представити президенту Джо Байдену, а також двом кандидатам – Дональду Трампу та Камалі Гарріс – та Конгресу.

При цьому "мирний план" спрямований на відновлення миру. Другий план має на меті зробити Україну сильнішою після досягнення мирної угоди.

"Оскільки Путін не виявляє схильності до реальних переговорів, мета встановлення миру залишається дуже умовною. Те, що Зеленський хоче отримати від Байдена до його відходу з Білого дому у січні 2025 року, це запрошення України вступити до НАТО після закінчення війни. Це один із ключових пунктів "плану перемоги", - йдеться у статті.

Проте проблема полягає в тому, що Байден, людина часів холодної війни, боїться, що членство України в НАТО може призвести до Третьої світової війни. Тому його план полягає саме в тому, щоб допомогти Україні обережно, щоб уникнути ескалації. Раніше Зеленський заявив, що все залежить від рішення Байдена.

Оглядач також звернув увагу на те, що можливо Кауфмана сподішала заява радника Білого дому з національної безпеки Джейка Саллівана про те, що президент Байден "повний рішучості використати чотири місяці, щоб поставити Україну в найкраще можливе становище для перемоги".

Нагадаємо, Подоляк назвав умови перемир'я з РФ, на які Україна ніколи не погодиться.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua