Зеленський: Цю війну можна завершити справедливо тільки на сильних позиціях.

Зеленський про завершення війни
Зеленський про завершення війни

Успішний обмін полоненими та міжнародні зустрічі

Президент України Володимир Зеленський повідомив про успішний обмін полоненими та проведення важливих міжнародних зустрічей. За його словами, звільнили 49 українців з російського полону, серед них військові та цивільні особи. Серед звільнених також були захисники "Азовсталі", прикордонники, нацгвардійці та поліцейські. Загалом з початку вторгнення України вдалося звільнити 3569 осіб.

Президент висловив подяку Збройним Силам, ГУР, СБУ та іншим військовим структурам за їх участь у обміні полоненими. Він також розповів про свою участь у форумі Ялтинської європейської стратегії, де відбулися важливі зустрічі з міністрами закордонних справ Литви та Польщі, головою Мюнхенської безпекової конференції, екс-держсекретарем США Майком Помпео та колишнім прем'єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном. Окремо була відзначена зустріч з міністром оборони Данії, під час якої говорилося про спільне виробництво зброї та постачання винищувачів F-16.

Президент наголосив на важливості забезпечення української армії військовою технікою, зокрема на Донецькому напрямку. Він підкреслив, що завершити війну можна лише з сильних позицій.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua