Зеленський і Трамп зустрілися у Нью-Йорку: перші заяви.

Зеленський і Трамп на зустрічі
Зеленський і Трамп на зустрічі

Зустріч Зеленського і Трампа: спільні погляди на вирішення конфлікту в Україні

27 вересня 2024 року у Нью-Йорку відбулася очікувана зустріч президента України Володимира Зеленського та кандидата у президенти США від Республіканської партії Дональда Трампа. Зустріч пройшла у Trump Tower на Манхеттені.

Зеленський виразив подяку Трампу за зустріч та згадав, що з останньої їхньої особистої зустрічі минуло 5 років. Український лідер наголосив на спільному баченні ситуації: "Я думаю, у нас є спільний погляд на те, що війна в Україні повинна бути зупинена, і Путін не може перемогти. Україна повинна перемогти". Зеленський також висловив бажання обговорити деталі свого "плану перемоги".

Трамп, у свою чергу, заявив про готовність співпрацювати з "обома сторонами" для врегулювання конфлікту. "Ця країна проходить крізь пекло... Я ніколи не бачив нічого подібного на цю жахливу ситуацію", - зазначив він. Колишній президент США також підкреслив, що має "хороші стосунки" як із Зеленським, так і з Путіним.

У відповідь Зеленський висловив сподівання, що стосунки з ним все ж таки кращі, ніж з Путіним.

Трамп заявив, що в разі свого обрання він готовий співпрацювати з демократами для завершення війни в Україні. Він висловив надію знайти "хороше" рішення і для України, і для Росії ще до можливої інавгурації.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua