Зеленський: Лише силою можна примусити Росію поважати правила.

Зеленський виступає на форумі з Росією
Зеленський виступає на форумі з Росією

Зеленський закінчив візит до США: отримано найбільший пакет підтримки

Президент України Володимир Зеленський закінчив свій візит до Сполучених Штатів Америки та у вечірньому зверненні 28 вересня 2024 року підвів підсумки. Це стало на 948-й день війни Росії проти України.

Зеленський оголосив про отримання найбільшого пакету підтримки від США за всю історію, вартість якого склала майже 8 мільярдів доларів. Цей пакет включає постачання зброї для фронту, систем протиповітряної оборони для українських міст та розширення тренувальної місії для пілотів F-16.

Президент України представив План перемоги та домовився про обговорення його з союзниками у найближчий час у Німеччині. "Жовтень - час рішень", - підкреслив Зеленський.

Одним з важливих результатів візиту стало продовження комплексу безпекових угод - декларації G7+ щодо відбудови України. За словами Президента, це є чітким сигналом, що Україна разом зі своїми союзниками відновить нормальне життя після війни. Більше 30 країн вже приєдналися до цієї ініціативи.

Зеленський подякував Конгресу США за незмінну двопартійну підтримку України. Він також зазначив, що провів зустрічі з обома потенційними кандидатами у президенти США - Камалою Гарріс і Дональдом Трампом.

На завершення Президент України наголосив на необхідності єдності союзників та світу для зупинення російської агресії та забезпечення справедливого миру. "Мир, якого Україна хоче більше, ніж будь-хто в світі, обов'язково настане", - узагальнив Володимир Зеленський.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua