Зеленський на "Кримській платформі": Україна не торгує своєю землею та не кидає своїх людей.

Зеленський на Кримській платформі: Україна не торгує своєю землею
Зеленський на Кримській платформі: Україна не торгує своєю землею

Зеленський закликав до неколиваної політики України щодо окупованих територій на саміті Кримської платформи

Президент України Володимир Зеленський під час четвертого саміту Кримської платформи, який відбувся 11 вересня 2024 року, підкреслив незмінність позиції країни стосовно Криму та інших окупованих територій. Він заявив, що Україна не продаватиме свою землю та не залишить своїх людей без підтримки.

Президент використав цитату: "Україна не торгує своєю землею і не кидає своїх людей".

Зеленський також зазначив про звільнення Нарімана Джеляла, українського політв'язня, який перебував у полоні в Росії. Він підкреслив, що Україна не залишить жодного полоненого без допомоги, особливу увагу приділивши кримськотатарському народу та політичним в'язням в окупованому Криму.

Президент сказав: "Ми нічого й нікого не залишимо в неволі".

Зеленський закликав міжнародну спільноту, зокрема мусульманські країни, взяти на себе лідерство у протистоянні несправедливості. Він застеріг, що потрібно уникати заморожених окупацій та не допускати репресій та забуття полонених.

Президент сказав: "Жодних заморожених окупацій! Жодних покинутих у полоні людей! Жодних забутих і через те ніби прощених світом репресій".

Заключаючи своє виступу, Зеленський виразив впевненість у майбутній перемозі та поверненні миру. Він сказав: "Ми зможемо цього досягти – досягти справжнього миру, справедливого і, найголовніше, тривалого. Ми бачимо це. І ми побачимо, я впевнений, вільний Крим".


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua