Зеленський обговорив із Сирським деталі наступальних операцій .

Зеленський і Сирський планують наступні операції
Зеленський і Сирський планують наступні операції

Зеленський про ситуацію на фронті

Президент України Володимир Зеленський повідомив про свою розмову з головнокомандувачем Збройних сил України Олександром Сирським. Він наголосив, що найбільшу активність ворог проявляє на Покровському напрямку, але також важко й на Краматорському, Торецькому та Купʼянському напрямках. Зеленський підкреслив важливість завдавання максимальних втрат окупантові та відповіді на всі російські удари.

«Ми обговорили також з Головкомом деталі наших наступальних операцій - активні дії в Курській області. Ми продовжуємо поповнювати обмінний фонд для України та проводимо війну на російській території. Стійкість кожного нашого підрозділу, влучність наших воїнів та сильні рішення партнерів мають однаково вирішальне значення. Я дякую всім нашим бойовим бригадам!», - додав Зеленський.

Нагадаємо, росіяни активно обстрілюють Суджу, хоча вона знаходиться у тилу. Вони використовують керовані авіаційні бомби, артилерію та дрони-камікадзе для знищення міста.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг підтримав наступ України на територію Росії і заявив, що ця операція ЗСУ є законною.

У ЗСУ вдалося просунутися до 2 км і контролювати 5 кв. км територій в Курській області. Ситуація на інших напрямках залишається складною, але контрольованою.

Влада Російської Федерації створює нові добровольчі загони територіальної оборони у відповідь на зазначений наступ ЗСУ.

За даними експертів, просування ЗСУ в Курській області уповільнилося, але українські військові намагаються закріпити свої позиції вздовж контрольованих районів.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua