Зеленський після атаки на Харків сказав, від кого чекає дозволу на удари по РФ.

Зеленський під час прес-конференції
Зеленський під час прес-конференції

Президент України закликав стримати Росію після обстрілу Харкова авіабомбами

Президент України Володимир Зеленський висловив свою реакцію на обстріл Харкова Росією за допомогою авіабомб та заявив про необхідність виконання далекобійних ударів по Росії. Зеленський повідомив, що в неділю, 15 вересня, російські війська вдарили авіабомбами по Харкову, внаслідок чого постраждали 35 людей.

"Удар російської авіабомби по будинку. Це звичайний багатоповерховий житловий будинок. Була пожежа, завали перекриттів. Відомо про людей під завалами. На даний момент 35 поранених, і серед них – троє дітей. На місце оперативно прибули всі служби, рятувальники, медики, комунальні служби, і всім постраждалим надається допомога", - наголосив президент.

Зеленський також зазначив, що ще три авіабомби були скинуті по селах Харківської області. Подібні бомбардування росіяни провели сьогодні в Сумській області та на Донбасі. За словами Зеленського, кількість авіаударів становить не менше сотні на добу. Президент вважає, що тільки системний підхід і далекобійні удари можуть протистояти цьому терору.

"Загалом, щодобово – не менше сотні таких авіаударів. За одну минулу добу – 128 керованих авіабомб. І протиставити цьому терору можна лише системне рішення, і це рішення щодо далекобійності", - заявив Зеленський.

Президент підкреслив, що необхідно знищити російську військову авіацію на їх базах і вважає це логічним кроком. Він закликав партнерів, зокрема Сполучені Штати Америки, Британію, Францію, Німеччину, Італію, до прийняття відповідних рішень для порятунку життів.

Нагадаємо,аналітики оцінили, чи наважиться Путін на ядерну ескалацію у відповідь на удари по Росії.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua