Зеленський представив Макрону деталі Плану перемоги під час візиту до Парижа.

Зеленський з Макроном обговорюють план
Зеленський з Макроном обговорюють план

Президент України, Володимир Зеленський, зустрівся з президентом Франції, Емманюелем Макроном, у Парижі 10 жовтня 2024 року.

Під час зустрічі Зеленський розповів про деталі Плану перемоги та обговорив їх з Макроном.

"Передусім дякую французькому народові, Франції за те, що ви підтримуєте нас із самого початку повномасштабної війни. Дякую, Емманюелю. Ви дуже сильний друг нашого народу", - заявив Зеленський.

Лідери обговорили реалізацію Формули миру та зусилля для досягнення справедливого миру. Окрему увагу було приділено спільному виробництву зброї в Україні та копродукції. Українська сторона запропонувала розширити таку співпрацю.

Зеленський висловив подяку Макрону за військову допомогу, тренування української бригади "Анна Київська", підготовку пілотів і механіків. Він також відзначив рішення поставити винищувачі Mirage 2000.

Серед інших тем обговорення були повернення депортованих Росією українських дітей та виконання домовленостей лідерів G7 щодо надання 50 млрд доларів допомоги Україні.

Президент України також зазначив, що Україна не розглядає можливість припинити вогонь в обмін на гарантії західного альянсу. Він сподівається на допомогу Франції, зокрема, стосовно дозволу на використання "певних боєприпасів на великі відстані".

Це вже п'ятий візит українського лідера до Парижа з початку російської агресії в Україні. Зеленський також зустрівся з прем'єр-міністром Великої Британії Кіром Стармером та генсеком НАТО Марком Рютте в Лондоні, де також представив План перемоги.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua