Зеленський представив "Мрію" для освіти та обговорив військову допомогу з Нідерландами.

Зеленський представив проект 'Мрія' для освіти
Зеленський представив проект 'Мрія' для освіти

Візит президента Зеленського до Запоріжжя

Президент України Володимир Зеленський разом з Прем'єр-міністром Нідерландів відвідав Запоріжжя 3 вересня 2024 року, у 922-й день війни. Під час візиту було презентовано новий освітній застосунок "Мрія", аналог програми "Дія" для української освіти.

Президент Зеленський висловив вдячність команді "Мрії" та всім українським вчителям за їхню працю в умовах війни. Він також нагадав про будівництво укриттів та постачання автобусів у школи, які були ухвалені урядом.

Президент оголосив про запровадження програми безоплатного харчування для учнів 1-4 класів та реалізацію програми "Безпечна школа".

Заплановано, що понад два мільйони дітей будуть навчатися офлайн, а майже мільйон - у змішаному форматі, але це залежатиме від безпекової ситуації та наявності укриттів.

Під час переговорів з прем'єр-міністром Нідерландів були обговорені питання посилення протиповітряної оборони, постачання військової техніки, зокрема F-16, та іншої зброї для України. Нідерланди також надали новий пакет допомоги.

Також проводилися розмови про можливий патронат Нідерландів над Запоріжжям у питаннях інфраструктури та гуманітарної допомоги.

Президент Зеленський висловив подяку всім, хто підтримує та захищає Україну в цей складний час.

Крім того, Зеленський розповів про хід Курської операції та ситуацію на Донбасі під час візиту.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua