Зеленський припустив, що діється в голові у Путіна.

Портрет Путіна в голові Зеленського
Портрет Путіна в голові Зеленського

Президент України Володимир Зеленський повідомив американському журналісту Фаріду Закарії з CNN, що він знає, що відбувається в розумі російського президента Володимира Путіна. У свою чергу, Путін заявив про готовність до переговорів, проте висунув вимоги, які з по суті означають капітуляцію України.

Зеленський висловив свою думку щодо заяви Путіна. Він зазначив, що Путін не змінив своєї основної ідеології і час від часу грає в покер з іншими лідерами, щоб показати свою готовність до діалогу. Президент наголосив, що Путін користується слабкістю Заходу та інтересами інших країн, щоб знайти можливості для своїх дій.

Зеленський зрозумів, що мета Путіна - не в зупинці війни, а в тому, щоб уникнути успіху України. Він підкреслив, що Путін боїться впливу сильної України на російське суспільство. Зеленський закликав зробити Україну сильною, щоб спонукати Путіна до переговорів.

Американський журналіст також запитав, як Зеленський думає, що призведе до закінчення війни, якщо неможливо досягти повної перемоги. Президент відповів, що Путін не боїться лідерів і країн, але він боїться свого власного суспільства. Зеленський вважає, що якщо російські громадяни почуватимуться загроженими й не матимуть комфортного життя, то вони змусять Путина до переговорів.

Нагадаємо, Зеленський провів зустріч із Сирським лідером.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua