Зеленський прокоментував черговий російський обстріл Херсона: 6 загиблих, 6 поранених.

Президент Зеленський коментує російський обстріл у Херсоні
Президент Зеленський коментує російський обстріл у Херсоні

Російське вторгнення в Херсон: загибель шести мирних жителів

На 1 жовтня 2024 року російські війська здійснили обстріл центру Херсона, зачепивши зупинку громадського транспорту біля центрального ринку. За даними Офісу генерального прокурора, внаслідок атаки втратили життя шість мирних жителів. Сьомому постраждалому, якого спочатку було вважано загиблим, лікарі вдалося стабілізувати, але його стан залишається критичним.

Президент Володимир Зеленський у повідомленні в соціальних мережах висловив співчуття родинам загиблих та закликав до посилення тиску на агресора.

"Щоденний російський терор, щоденні спроби забрати життя – все це можна зупинити. Ми обов'язково маємо досягти надійного миру для нашої держави та людей",
- наголосив глава держави.

За інформацією МВС, російські війська напали на місто близько 9 години ранку, саме в той час, коли всю Україну було оголошено хвилиною мовчання на честь загиблих захисників. Міністерство назвало цей акт "черговим доказом підлості та жалюгідності нашого ворога".

Шістьох цивільних поранено під час атаки

Крім загиблих, також повідомляється про шістьох поранених цивільних осіб, які отримали різкі ступені тяжкості. П'ятеро з них були доставлені до лікарні. На місці трагедії продовжують працювати необхідні служби.

Президент Зеленський висловив подяку всім партнерам, які допомагають Україні захищати життя, та закликав до постійної й комплексної підтримки України у протистоянні з російською агресією.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua