Зеленський провів телефонну розмову з Байденом: обговорили новий оборонний пакет та План перемоги.

Зеленський та Байден в телефонній розмові
Зеленський та Байден в телефонній розмові

Зеленський розмовляв з Байденом про підтримку України

Президент України Володимир Зеленський зателефонував до Президента США Джозефа Байдена, щоб обговорити важливі питання підтримки України і подальшої співпраці між країнами.

У своєму повідомленні в соцмережах Зеленський висловив свою вдячність за підтримку України від початку російської агресії. Він також наголосив на важливості лідерства Президента Байдена та підтримки США у захисті незалежності України.

"Лідерство Президента Байдена в об'єднанні світу та міцна підтримка Америки були вирішальними факторами, що допомогли Україні встояти і захистити нашу незалежність", - зазначив Зеленський.

Зеленський також висловив подяку за новий оборонний пакет на суму 425 мільйонів доларів, який включає системи протиповітряної оборони та дальнобійну зброю. Він також запропонував розглянути можливість спільного виробництва зброї і обговорив важливість додаткових тренувань для українських військових.

Під час розмови було звернуто увагу на майбутнє онлайн-засідання Української оборонної контактної групи у форматі Рамштайн. Зеленський повідомив Байдена про підтримку Плану перемоги з боку всіх парламентських партій і груп.

Також було розповідано про плани Зеленського представити план партнерам з ЄС на засіданні Ради Європи. Він подякував США за готовність допомогти Україні зміцнити позиції для примусової дипломатії щодо Росії і наголосив на продовженні роботи над втіленням Формули миру.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua