Зеленський розповів, чому вчить Росію Курська операція ЗСУ.

Зеленський розповів про Курську операцію
Зеленський розповів про Курську операцію

Засідання Ставки Верховного Головнокомандувача: Зеленський наголосив на важливості захисту енергетичної інфраструктури та посилення позицій на фронті

Президент Володимир Зеленський відбув засідання Ставки Верховного Головнокомандувача, на якому було обговорено ключові питання оборони України. Особлива увага була приділена захисту енергетичної інфраструктури від можливих російських атак, а також підсиленню позицій на фронті.

Артилерія та енергетика: Зеленський про постачання техніки та вимоги до об'єктів

Президент підкреслив необхідність постачання артилерії, включаючи українські "богдани", та забезпечення бригад військовою технікою. Також були встановлені чіткі терміни та вимоги до кожного об'єкта енергетики.

Доповідь міністра оборони та ситуація на фронті

Зеленський також вислухав доповідь міністра оборони Умєрова про результати зустрічі "Рамштайн" та переговорів з партнерами. Президент підкреслив необхідність швидкої реалізації усіх домовленостей, які були досягнуті. Головнокомандувач Збройних Сил України Сирський доповів про ситуацію на донецьких напрямках, оборону на Харківщині та активні дії на території Росії в Курській області.

"Була сьогодні й детальна суто військова доповідь Головкома Сирського. Передусім про донецькі напрямки. Дякую всім нашим підрозділам на фронті, які забезпечують повне виконання завдань та справді стійко відбивають російські штурми й відновлюють наші позиції. Це важливо. Так само важливо знищувати якомога більше сил окупанта. Покровський напрямок, Курахівський – саме там російська армія повинна втратити якнайбільше боєздатності. Окремо Головком доповів щодо оборони на Харківщині. Та щодо наших активних дій на території Росії – у Курській області. Пишаюся всіма нашими воїнами, які своїми діями привчають Росію до чіткого знання, де її земля, а де – сусідів", - зазначив він.

Підготовка до самітів: Кримська платформа та Саміт перших леді та джентльменів

Зеленський також повідомив про підготовку до саміту Кримської платформи, який відбудеться 11 вересня, а також до Саміту перших леді та джентльменів.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua