Зеленський розповів про підготовку "Плану перемоги", який передадуть партнерам.

Зеленський під час презентації Плану перемоги
Зеленський під час презентації Плану перемоги

Зеленський розповів про "План перемоги" та підводить підсумки війни

Президент України Володимир Зеленський у своєму зверненні, яке відбулося 16 вересня 2024 року, оголосив про результати 936-го дня війни. На найважливішу тему звернення було приділено воєнним питанням та розробці українського "Плану перемоги".

Згідно з повідомленням Зеленського, протягом доби відбулося понад 100 боїв, найінтенсивнішими були битви на Курахівському та Покровському напрямках. Глава держави висловив подяку військовим за їх стійкість і підписав укази про нагородження учасників Курської операції.

Під час засідання Ставки обговорювалося питання захисту енергетичних об'єктів та ситуація в російській армії. Особлива увагу президент приділив погіршенню сприйняття війни серед населення Росії.

Також було наголошено на важливості забезпечення української армії дронами, які були визначені як "стратегічний пріоритет".

Президент також повідомив про розробку українського "Плану перемоги", який вже на 90% готовий. Цей план охоплює військові, політичні, дипломатичні та економічні аспекти. Зеленський зазначив, що цей документ "може забезпечити правильний розвиток ситуації не тільки для України, але і для всього світу, хто цінує міжнародне право". Презентацію плану партнерам заплановано на наступний тиждень.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua