Зеленський розповів про успіхи ЗСУ у Курській області.

Зеленський розповідає про досягнення ЗСУ в Курській області
Зеленський розповідає про досягнення ЗСУ в Курській області

Зеленський: Україна контролює понад 1250 квадратних кілометрів території в Курській області

Президент Володимир Зеленський оголосив, що українські сили здійснюють контроль над понад 1250 квадратних кілометрів території та 92 населеними пунктами в Курській області Росії. Він повідомив про це під час наради з керівниками закордонних дипломатичних установ 19 серпня 2024 року.

За словами Зеленського, на цих територіях зміцнюються позиції ЗСУ, стабілізуються визначені райони і збільшується кількість українських полонених, яких вдалося звільнити.

"Загалом ця операція стала найбільшою нашою інвестицією у процес звільнення українців і українок із російського полону - ми вже звільнили найбільшу кількість російських полонених за одну операцію, і це значний результат, і це одна з наших цілей, і ми продовжуємо діяти", - підкреслив Президент.

Зеленський також відзначив, що російське прикордоння біля Сумської області України наразі великою мірою очищене від присутності російської армії, що було одним з тактичних завдань операції.

Президент наголосив, що активний та превентивний захист є найефективнішою стратегією протидії російському терору та створення складних умов для держави-агресора.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua