Зеленський сказав, куди РФ прийде з війною у разі перемоги в Україні.

Зеленський - війна на кордоні РФ
Зеленський - війна на кордоні РФ

Президент України Володимир Зеленський під час виступу на саміті у Дубровнику, Хорватія, заявив про можливість дестабілізації Балтійського та Балканського регіонів Росією, якщо вона досягне своїх цілей в Україні. Він закликав об'єднати зусилля для протидії російській загрозі та нагадав про необхідність запобігати конфліктам на подібних територіях.

"Балкани пам'ятають, що відбувалося у них, про це пам'ятає Європа. Український опір російській агресії – це ще одна запорука вашої подальшої стабільності. Якщо Росія досягне своєї мети, переможе Україну, то, безперечно, з'являться нові, на кшталт московського, режими. Та й московський режим надалі намагатиметься дестабілізувати Балтійський регіон, Балкани. Ми маємо зробити так, щоб у Росії не стало сил продовжувати цю агресію, щоб вона не змогла більше загрожувати іншим країнам", - сказав Зеленський.

На саміті також була висловлена готовність надавати Україні підтримку для перемоги над російською агресією та встановлення миру. Зеленський також зазначив, що ситуація на полі бою може призвести до завершення війни в Україні до 2025 року.

Саміт "Україна - Південно-Східна Європа" є третім ініціативним зібранням між Україною та країнами Південно-Східної Європи. Учасники підтвердили підтримку незалежності та територіальної цілісності України та закликали до посилення підтримки з боку міжнародного співтовариства.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua