Зеленський скликає Верховну Раду для розгляду нагальних питань: 4 ініціативи.

Зеленський скликає Верховну Раду
Зеленський скликає Верховну Раду

Звернення президента: посилення правових позицій та законодавчі зміни

Президент України Володимир Зеленський у своєму зверненні 15 серпня, на 904-й день війни, вказав на головні напрямки посилення правових позицій держави та запропонував низку законодавчих змін.

Зеленський повідомив, що було проведено засідання Ставки Верховного Головнокомандувача, на якому було розглянуто доповідь Головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського. За словами президента, особлива увага приділяється обороні Торецька, Покровська та інших напрямків, де відбуваються російські штурми.

Президент також зазначив про успіхи української армії в Курській області, де було звільнено місто Суджа та створено українську військову комендатуру. Загалом, за його словами, вже звільнено понад 80 населених пунктів.

Зеленський оголосив про ряд законодавчих ініціатив, серед яких:

  1. Гарантування на законодавчому рівні всіх виплат та преференцій для військових, що беруть участь у операціях на території агресора.
  2. Надання українського громадянства іноземним легіонерам, що захищають Україну, та їхнім рідним.
  3. Врегулювання питання трофейної зброї.
  4. Позбавлення звань і нагород зрадників, колаборантів та злочинців, які перейшли на бік Росії.

Президент закликав Верховну Раду негайно зібратися для розгляду цих питань, наголосивши на важливості оперативного прийняття рішень для посилення незалежності України.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua