Зеленський спростував заяви про підготовку України до створення ядерної зброї.

Зеленський заявив про відсутність підготовки України до ядерної зброї
Зеленський заявив про відсутність підготовки України до ядерної зброї

Зеленський відхрестився від заяв про підготовку України до створення ядерної зброї

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна не готується до створення ядерної зброї. Це він заявив під час спільної пресконференції з генсеком НАТО Марком Рютте. Зеленський відмовився від таких звинувачень й пояснив, що його попередні заяви стосувалися Будапештського меморандуму.

Україна віддала ядерну зброю за гарантії територіальної цілісності й суверенітету, отримавши їх від ядерних держав, включаючи Росію, Китай й США. Президент наголосив на важливості членства України в НАТО, оскільки країна вже є часткою Альянсу на практиці.

Зеленський згадав про розмову з Дональдом Трампом щодо вступу України до НАТО та питання ядерної зброї. Їх дилема полягає в тому, що Україні потрібно вибрати між наявністю ядерної зброї як захисту або вступом до альянсу. Наразі, крім НАТО, дійсних альянсів немає.

Президент також повідомив, що більшість лідерів ЄС підтримали його "план перемоги", який включає не лише військові заходи, але й економічні. Він також згадав інформацію про підготовку КНДР людей для війни в Україні та обговорення з партнерами віддалених ударів всередину РФ.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua