Зеленський: У листопаді буде готовий текст умов справедливого закінчення війни.

Зеленський готує умови для кінця війни
Зеленський готує умови для кінця війни

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що до кінця листопада буде готовий текст з умовами справедливого завершення війни. Він зробив це заяву на саміті "Україна – Південно-Східна Європа" в Хорватії 9 жовтня 2024 року.

"З липня ми працюємо над формулою миру, і до листопада вона буде повністю готова з усіма умовами, які закладені у справедливому завершенні війни. Це буде зроблено на другому саміті миру", - зазначив Зеленський.

Президент розповів також про розроблений план дій України, спрямований на зміну ситуації та підготовку до майбутнього саміту миру.

"Ми в Україні створили план заходів, який здатний виправити ситуацію між поточним становищем і майбутнім самітом миру. Це план, який забезпечить досягнення стійкості, який обмежить здатність Росії загрожувати Європі", - підкреслив український лідер.

Зеленський наголосив на важливості змусити Росію брати участь у мирному процесі та дотримуватися умов формули миру. Він зауважив, що наразі Росія уникає чесної та відкритої дипломатії.

Президент України закликав міжнародних партнерів підтримати український план та об'єднати зусилля для досягнення справедливого миру та стабільності в Європі.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua