Зеленський у зверненні прокоментував ракетні удари РФ, візит прем'єра Ірландії та операцію у Курській області.

Зеленський прокоментував ракетні удари РФ
Зеленський прокоментував ракетні удари РФ

Зеленський розповів про ракетні удари Росії та візит прем'єр-міністра Ірландії

Президент України Володимир Зеленський звернувся до народу 4 вересня 2024 року, на 924-й день війни, і повідомив про результати російських ракетних ударів, візит Ірландійського прем'єр-міністра та успіхи української армії.

Зеленський повідомив, що рятувальні роботи в Львові та Кривому Розі після ракетних ударів завершено. У Львові загинуло семеро людей і Президент висловив співчуття родинам жертв.

Президент подякував світовим лідерам, політичним діячам та журналістам за підтримку України та осудження російського терору. Він також наголосив на важливості розповіді правди про війну.

Прем'єр-міністр Ірландії відвідав Україну і побував у Києві, Гостомелі та Бородянці. Після візиту було підписано двосторонню безпекову угоду - 26-ту для України. Незважаючи на нейтралітет Ірландії, країни домовилися про активну співпрацю в політичних, економічних та гуманітарних сферах.

Президент також повідомив про успіхи української армії, зокрема про операцію в Курській області, яка є найбільшим поповненням обмінного фонду в одному напрямку. Він також згадав і ситуацію на Донбасі.

25 українців, включаючи 11 дітей, було евакуйовано з Лівану. Президент запевнив, що дипломати та розвідка продовжуватимуть допомагати українським громадянам на Близькому Сході.

На завершення, Президент заявив про важливі зустрічі з партнерами у вересні, які сприятимуть зміцненню позицій України та її союзників. Особлива увага буде приділена питанням протиповітряної оборони, можливостям на фронті та відновленню країни.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua