Зеленський в ООН: Не може бути миру за рахунок України.

Зеленський виступає в ООН
Зеленський виступає в ООН

Президент України Володимир Зеленський взяв участь у загальних дебатах 79-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН. У своєму виступі він зосередився на необхідності справедливого миру та висловив критику російської агресії.

"Не може бути справедливого миру без України", - заявив Зеленський, звертаючись до світових лідерів.

Він також наголосив на абсурдності територіальних претензій Росії: "Росія все ще хоче більше земель, але вона вже в 20 разів більша територіально, ніж Україна - це безглуздя".

Зеленський повідомив, що його "формула миру" отримала широку підтримку: "Майже 100 націй і міжнародних організацій підтримали формулу миру. І Північна Америка, і Африка, і Азія - вони всі об'єдналися у формулі миру". Він також підкреслив підтримку країн, які двічі пройшли через війну.

Зеленський висловив критику щодо неефективності ООН у вирішенні питань війни: "У ООН неможливо вирішити проблему війни лише під час дебатів. Дуже багато залежить від сили вето, яке існує в Раді Безпеки".

Президент України також зазначив роль інших країн у конфлікті. Він назвав Іран та Північну Корею співучасниками російської агресії проти України і заявив, що ці країни постачали зброю Росії.

Зеленський застеріг від спроб досягти миру за рахунок України: "Ви не можете отримувати свої інтереси за рахунок України. Кожна країна розуміє, чому такі практики повинні залишитися в минулому".

Закликавши світову спільноту об'єднатися проти російської агресії, Зеленський заявив: "Росія намагається відродити колоніальне минуле, і потрібно визнати це, а не підсилювати свій вплив за допомогою мирних пропозицій, які не протидіють російській агресії".

Завершуючи своє виступ, Зеленський наголосив на важливості єдності світової спільноти: "Я прошу вашої підтримки, щоби ми залишалися разом, і саме це принесе нам мир".

Нагадаємо, Зеленський розкрив плани Путіна на зимовий час.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua