Зеленський відреагував на пропозицію Венса віддати українську територію Росії.

Президент Зеленський відреагував на пропозицію Венса
Президент Зеленський відреагував на пропозицію Венса

Президент України Володимир Зеленський висловив своє занепокоєння стосовно позиції Дональда Трампа та представників Республіканської партії США щодо війни в Україні.

У інтерв'ю The New Yorker Зеленський прокоментував заяви Трампа та його можливого віце-президента Дж.Д. Венса.

Зеленський зауважив, що Трамп уникнув відповіді на питання, чи підтримує перемогу України над Росією. "Трамп робить політичні заяви у своїй виборчій кампанії. Він каже, що хоче зупинити війну. Ми теж хочемо. Але хто з нами поділить витрати?" - зазначив Зеленський.

Щодо Дж.Д. Венса, який запропонував план, що передбачає відмову України від частини території, Зеленський висловився різко: "Він занадто радикальний". Президент України підкреслив, що ідея передати територію неприйнятна.

Зеленський попередив, що такі пропозиції можуть мати глобальні наслідки: "Президент чи віце-президент, який заявляє, що закінчення війни залежить від того, що Україна відсікає частину своєї землі, повинен нести відповідальність за початок глобальної війни".

Зеленський також звернувся до єврейської громади в США: "Нехай єврейський народ пояснить, чому так багато людей загинуло через погодження віддати частку території".

Незважаючи на критику, Зеленський зазначив, що особисті розмови з Трампом були позитивними: "Ми говорили по телефону, і його повідомлення було дуже позитивним з мого боку. 'Я розумію', 'Я підтримаю' і так далі".


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua