Зеленський відреагував на російський удар по Сумах (фото).

Зеленський реагує на російський удар
Зеленський реагує на російський удар

Російська агресія: лікарня та житловий сектор у Сумах стали жертвами

28 вересня рано вранці Росія вчинила подвійне наштовхування на лікарню та житловий сектор у Сумах. Президент України Володимир Зеленський повідомив, що в результаті атаки загинуло багато осіб.

«Суми. Росія вдарила «шахедами» по одній із лікарень міста. Наразі відомо про вісім загиблих. Мої співчуття родинам та близьким. Одинадцятеро людей поранено, із лікарні евакуйовано 113 пацієнтів. Триває рятувальна операція. Ліквідовуємо наслідки, рятуємо життя. Робимо максимум, щоб надати нашим людям необхідну допомогу», – йдеться у заяві.

Президент наголосив, що можливо примусити Росію до перемир'я лише силовим шляхом.

«Всім у світі, хто говорить про цю війну, варто звертати увагу на те, куди наносить удари Росія. Вони ведуть війну з лікарнями, мирними об'єктами, життями людей. Примусити Росію до перемир'я можна тільки за допомогою сили. Мир через силу – єдиний правильний шлях. Дякую всім, хто допомагає нам у цьому напрямку», – зазначив Зеленський.

О 12:38 Сумська ОВА повідомила, що кількість загиблих зросла до дев'яти.

Нагадаємо, що сьогодні, 28 вересня, вранці ворог здійснив авіаційний удар на заклад охорони здоров'я у Сумах за допомогою безпілотних літальних апаратів типу «Шахед». На місці працюють ДСНС, поліція, медики.

Пізніше стало відомо, що Росія двічі атакувала медичний заклад у Сумах, в результаті чого загинули люди.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua