Зеленський закликав до відповідальності за воєнні злочини Росії.

Зеленський закликав Росію за воєнні злочини
Зеленський закликав Росію за воєнні злочини

Зеленський закликав до притягнення до відповідальності російських воєнних злочинців

Президент України Володимир Зеленський виступив на конференції "Об'єднані заради справедливості" і наголосив на важливості міжнародної співпраці у притягненні до відповідальності російських воєнних злочинців.

У своєму виступі Зеленський підкреслив, що справедливість має бути загальною для всіх народів. Він навів статистику про 137 тисяч воєнних злочинів, скоєних Росією в Україні, і підкреслив необхідність притягнення всіх винуватців до відповідальності.

Президент звернув увагу на порушення міжнародного права та виконання ордеру на арешт Путіна, виданого Міжнародним кримінальним судом. Він також висловив занепокоєння щодо можливої участі Путіна у саміті G20 в Бразилії, котра обговорюється, і зазначив, що це було б ігноруванням міжнародного статуту.

Зеленський закликав до спільних зусиль на шляху досягнення справедливості. "Норми законів діють тоді, коли діють люди - діють на захист закону, на виконання закону й на силу закону. Саме в цьому - сенс нашої з вами співпраці, саме тому ми об'єднані заради справедливості", - підкреслив він.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua