Зеленський зустрівся з Понтифіком у Ватикані: деталі переговорів.

Зустріч Зеленського з Понтифіком у Ватикані
Зустріч Зеленського з Понтифіком у Ватикані

Зустріч Володимира Зеленського з Папою Франциском

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з Папою Римським Франциском 11 жовтня 2024 року у Ватикані. Обговорювалися важливі питання, що стосуються ситуації в Україні та гуманітарної допомоги.

Зеленський подякував Папі за його молитви за мир в Україні, духовну підтримку та гуманітарну допомогу. Він також зазначив, що Ватикан брав участь у першому Саміті миру та поділився результатами роботи над реалізацією Формули миру.

Особлива увага була приділена питанню полонених та депортованих українців. Зеленський інформував про майбутню конференцію на тему повернення полонених в Канаді та запропонував представнику Ватикану взяти участь у цьому заході.

Президент підкреслив, що серед полонених є поранені, важкохворі, жінки та діти. Він також звернув увагу на проблему примусового переселення та депортації українських дітей Росією.

Зеленський також просив Папу Римського допомогти в поверненні до дому українських журналістів, громадських діячів та керівників громад з окупованих територій. Він заявив, що близько 400 жінок перебувають у російському полоні, і загалом кількість цивільних полонених становить 1700 осіб, але ця цифра може бути більшою.

Зеленський наголосив, що багато полонених потребують медичної допомоги та реабілітації після звільнення.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua