Зібрати в пучок чи заплести: чому не можна спати з розпущеним волоссям.

дівчина з розпущеним волоссям в постелі
дівчина з розпущеним волоссям в постелі

Сон з розпущеним волоссям може негативно вплинути на стан шкіри

Ночувати з розпущеним волоссям не рекомендується, особливо якщо ваша шкіра жирна або схильна до акне. Такий сон може погіршити цю проблему, оскільки жир зі шкіри голови може потрапити в пори обличчя і їх забити.

Навпаки, сон зі зібраним волоссям ніяк не впливає на його здоров'я. Щоб підготувати волосся до сну, слід аккуратно розчесати його і використовувати м'які гумки для волосся, які не залишають слідів або вузлів і не стискають його.

Перед тим, як зробити косичку або пучок, слід аккуратно розчесати волосся і використовувати м'які гумки для волосся, які не залишають слідів або вузлів і не стискають його. Найкращим варіантом є силіконові гумки.

Сон зі зібраним волоссям має багато переваг: воно менше брудниться, ви уникнете заплутування і швидкого забруднення шкіри голови. Це особливо корисно для довгого волосся.

Але деякі зачіски, наприклад, дуже щільні косички, краще не робити на ніч, оскільки вони можуть послабити волосся. Краще зібрати волосся в м'який пучок або слабі косички.

Перед сном переконайтеся, що волосся повністю сухе, і уникайте використання лаків або піни, оскільки вони можуть послабити волосся.

Остання порада стосується матеріалу наволочок. Найкращим варіантом є шовкові наволочки, оскільки вони не травмують волосся під час сну.

Не мийте волосся частіше, ніж необхідно

Чим рідше ви миєте волосся шампунем, тим краще для його стану. Немає однозначної відповіді на питання, як часто треба мити волосся, це залежить від особистих уподобань і типу волосся.

Важливо вибрати правильний шампунь для вашого типу волосся.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua