Жінка в мережі назвала себе «Богородицею» і «зцілює» людей, але виключно за гроші.

Жінка з образом Богородиці
Жінка з образом Богородиці

У соціальних мережах з'явилась жінка, яка називає себе "Богородицею" і пропонує грошову допомогу важкохворим людям, в тому числі пораненим військовим. Вона обіцяє їм енергетичне "зцілювання" за певну плату. Комунікаційниця Надія Потоцька повідомила, що отримала таке пропозицію від незнайомої дівчини, яка просила допомоги для жінки, чий коханий знаходиться у комі. Велика кількість українців, зокрема активістів і військових, обурені поведінкою "Богородиці". Мешканка Волинської області, про яку говорила Надія Потоцька, зібрала кошти на порятунок життя, і поліція вже втрутилася у цю ситуацію.

Цей випадок є ще одним прикладом шахрайства в Україні, яке стає все поширенішим. За даними Генеральної прокуратури, у першому кварталі 2024 року було зареєстровано більше 24 тисяч кримінальних справ за статтею "Шахрайство".

Останнім часом в Києві активізувалися шахраї, які обманюють мешканців, пропонуючи встановлення газових сигналізаторів за завищеними цінами. Це ще один приклад шахрайства, яке набуває масштабів у нашій країні. За перші п'ять місяців 2024 року було зареєстровано понад 38 тисяч справ за статтею "Шахрайство", що в 1,6 рази більше, ніж за весь 2021 рік, повідомляє Генеральна прокуратура.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua