Жителі Запорізької області можуть залишитися без світла.

Малюнок зі світловим стовбуром в Запорізькій області
Малюнок зі світловим стовбуром в Запорізькій області

Запорізька область готується до зими, але існує ризик відключення електроенергії

Голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив, що область має бути готова до можливого відключення електропостачання під час зимового періоду. Однак, він сподівається, що все пройде без проблем.

Він також попередив, що Запоріжжя може залишитися без централізованого електропостачання на водонапірних станціях, і для цього планується встановити генератори.

У колишніх містах котелень від грудня будуть продукувати енергію за допомогою когенераційних установок. За словами Федорова, ці установки є рідкісними і потребуються в багатьох інших містах.

«Жодне виробництво у світі не зможе задовольнити потреби України. Тому ми просимо наших партнерів придбати (когенераційні установки) для нас», - розповів Федоров.

Для забезпечення електроенергії та опалення взимку уряд, обласні військові адміністрації та громадські організації працюють над трьома основними напрямами. Це включає підготовку інфраструктури, накопичення ресурсів та децентралізовану генерацію електроенергії.

Складна ситуація з опалюванням в Донецькій області та Одесі

У зв'язку з бойовими діями та обстрілами, опалювальний сезон у Донецькій області під загрозою. Також існує ризик відсутності генераторів у котельнях Одеси.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua