«Злочинці будуть покарані». Сирський відреагував на трагедію у Полтаві.

Відгук Сирського на трагедію у Полтаві
Відгук Сирського на трагедію у Полтаві

Головком ЗСУ відреагував на трагедію в Полтаві

Олександр Сирський, головком Збройних Сил України, прокоментував трагедію, яка сталася в Полтаві. Він зазначив, що військова служба правопорядку активно залучена до розслідування цього інциденту.

«Сьогодні російські терористи здійснили напад на навчальний заклад у місті Полтава. Також було нанесено удар по лікувальному закладу поруч. За наявною інформацією, росіяни використали дві ракети «Іскандер». Відомо про багато загиблих та поранених. Багато людей потрапили під завалами. Мої щирі співчуття родинам та близьким постраждалих. Загинулих буде траур…» - заявив Сирський.

Головком також підкреслив, що військова служба правопорядку активно працює над розслідуванням цієї трагедії.

«Країна-агресор повинна нести відповідальність за кожне життя, яке було позбавлене. Полюси злочинів не можуть приховуватися. Відповідальні будуть покарані», - узагальнив Сирський. 

За інформацією Міністерства оборони, російські війська сьогодні завдали ракетний удар по навчальному закладу в Полтаві, в результаті чого був частково зруйнований один з будівель інституту, під завалами опинилася значна кількість людей. Загалом вдалося врятувати 25 осіб, 11 осіб вже дістали з-під уламків, тривають рятувальні роботи.

На даний момент відомо про 41 загиблу особу і понад 180 поранених.

Свідки повідомляють, що удар був дуже потужним, в небо піднялися клуби чорного диму. Полтавська станція переливання крові оголосила наглядну необхідність у крові. Також був створений оперативний штаб для ліквідації наслідків цього випадку в Полтаві. За попередніми даними, понад 10 житлових будинків постраждали через цей інцидент.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua