Знайшли більше мільйона доларів: затримано голів ТЦК у Бучі та Борисполі.

Затримано голів ТЦК Буча Бориспіль
Затримано голів ТЦК Буча Бориспіль

Спільно з Командуванням медичних сил ЗСУ і Командуванням Сухопутних військ ЗСУ, Служба безпеки України затримала двох керівників районних територіальних центрів комплектації (ТЦК) в Київській області та їхнього спільника. Згідно зі слідством, начальники Бориспільського та Бучанського ТЦК організували схему ухилення військовозобов'язаних від мобілізації шляхом виготовлення підроблених медичних документів. Ці документи використовувалися для визнання осіб непридатними до військової служби та виключення їх з військового обліку.

Під час обшуків у керівників ТЦК було знайдено майже пів мільйона доларів США, а у їхнього спільника - понад 600 тисяч доларів. Також виявлено військово-облікові та медичні документи військовозобов'язаних. Загалом проведено 33 обшуки в приміщеннях ТЦК, у місцях проживання фігурантів справи та в їхніх автомобілях. Наразі задокументовано понад 20 осіб, які намагалися ухилитися від мобілізації за допомогою цієї схеми.

СБУ також повідомляє, що посередника затримали у столичному ресторані під час отримання 50 тисяч доларів від нових клієнтів. У його оселі знайдено багато зброї, включаючи пістолет з глушником.

Затриманим оголошено підозру у перешкоджанні законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань, а також отримання неправомірної вигоди. Наразі обговорюється питання про обрання їм запобіжних заходів у вигляді утримання під вартою без встановлення розміру застави.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua