Знеструмлення міста та знищення трамвайних колій: наслідки атаки на Конотоп.

Атака на Конотоп: знеструмлення та знищення трамвайних колій
Атака на Конотоп: знеструмлення та знищення трамвайних колій

Російська армія атакувала Конотоп на Сумщині

Сумське місто Конотоп стало мішенню російської армії, яка завдала ударів по ньому. Внаслідок цих атак двоє людей були госпіталізовані. Про це повідомив міський голова Артем Семеніхін у своєму Telegram-каналі.

Конкретна кількість постраждалих наразі невідома, проте зареєстровані звернення від постраждалих продовжують надходити. Усі хірурги міста працюють, адже необхідно надати медичну допомогу тим, хто постраждав в результаті нападу. Серед госпіталізованих є людина у критичному стані, яка саме намагалася рятувати життя інших людей.

Влада Конотопа закликає мешканців зробити запаси води, оскільки буде припинена подача води на деякий час. Розклад відновлення водопостачання буде опублікований уранці. Крім цього, мер організував евакуацію постраждалих до тимчасових місць перебування.

Ситуація з електропостачанням також критична. Інфраструктура енергосистеми міста постраждала від значних пошкоджень. Енергетики прикладають усі зусилля, щоб забезпечити електрику в лікарнях та на водоканалі, але точний термін відновлення електропостачання ще не визначений.

Терористи, підтримувані Росією, також зруйнували ділянку трамвайної колії в центрі Конотопа, що призведе до обмеження руху трамваїв.

Загальна кількість пошкоджених навчальних закладів наразі невідома, але переважно пошкоджені вікна і двері. Дитячі садки у понеділок працюватимуть в режимі чергових груп, але медичні корпуси, хоч і з вибитими вікнами, залишаться відкритими. Лікарні також продовжать працювати у звичайному режимі.

Російська армія продовжує атакувати житлову забудову в центрі Конотопа, а також обстрілювати інші населені пункти. За небезпекою у Хмельницькій області було почуто звуки вибухів. Захисні сили також залучаються на Полтавщині.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua