Жорстка відповідь: Україна конфіскувала судно за незаконний захід у порти окупованого Криму.

Україна конфіскувала судно в Криму
Україна конфіскувала судно в Криму

Затримано судно USKO MFU, яке незаконно заходило у Крим

Морська охорона Держприкордонслужби в Одещині спільно з правоохоронними органами затримала суховантаж USKO MFU під прапором Камеруну. Це судно незаконно заходило у порти тимчасово окупованого Криму з метою комерційної діяльності.

Суд вирішив передати судно на власність України.

"Затримання відбулося в липні 2024 року, коли Морська охорона разом із міжвідомчою групою виявили порушення в судноплавстві в акваторіях тимчасово окупованих територій. Дніпровський районний суд м. Києва вирішив передати судно до Національного агентства з управління активами (АРМА)", - повідомили у службі.

Капітана судна звинувачують за ч. 2 ст. 332-1 Кримінального кодексу України у порушенні порядку в’їзду на окуповані території з метою завдання шкоди державним інтересам. За порушення українського законодавства та міжнародного права, судно тепер перейде під управління держави для подальшого використання.

"Україна продовжує твердо захищати свою суверенітет у територіальних водах і нагадує про те, що всі порти Криму та Азовського моря залишаються закритими для комерційної діяльності. Будь-які операції в цих портах порушують міжнародні норми та українське законодавство", - зазначено у повідомленні.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua