Зросла кількість боїв: Генштаб назвав найгарячіший напрямок фронту.

Збільшення бойових дій на фронті
Збільшення бойових дій на фронті

Захисні сили активно протистоять противнику і утрудняють його просування на територію України. Загалом відбулося 106 бойових зіткнень, найбільше напруження спостерігається на Покровському напрямку. Про це повідомили з Генштабу Збройних Сил України.

Окупанти продовжують використовувати авіацію та артилерію на прикордонних районах Сумської області. Під обстрілами опинились населені пункти Бачівськ, Порозок, Бояро-Лежачі, Прогрес, а також Глухів.

Ситуація на Харківському напрямку

Російські терористи тричі штурмували позиції українських військ поблизу Вовчанська. Бій триває. Козача Лопань та Липці також зазнали обстрілів. Ворог чотири рази атакував українські позиції на Куп'янському напрямку. Тривають два бойові зіткнення.

Ситуація на Лиманському напрямку

У районах Макіївки, Невського та Тернів відбулося дев'ять бойових зіткнень. Бій триває поблизу Невського. Ситуація під контролем. На Сіверському напрямку противник намагається прорвати оборону Сил оборони. Загарбники 17 разів атакували поблизу Білогорівки, Верхньокам'янського, Спірного та Виїмки. Тривають чотири бойові зіткнення.

Ситуація на Краматорському напрямку

Загарбники провели чотири штурмові дії поблизу Часового Яру та Андріївки. Два бойові зіткнення тривають.

Ситуація на Торецькому напрямку

Кількість ворожих атак досягла 14. Населені пункти Нью-Йорк, Залізне, Північне та Торецьк зазнали обстрілів. Українські захисники відбили дев'ять атак, залишилися ще два бойові зіткнення. На Покровському напрямку ворог провів 37 атак в районах Воздвиженки, Гродівки, Желанного, Зеленого Поля, Водяного, Скучного, Карлівки та Птичого. Вдалися війська оборони зі стримуванню натиску, відбили 25 атак та продовжують боротьбу в інших дванадцяти зіткненнях. Воздвиженка та Гродівка були обстріляні КАБами, Олександропіль - ракетами.

Ситуація на Курахівському напрямку

Загарбники атакували п'ять разів. Штурмова дія триває біля Георгіївки.

Ситуація на Времівському напрямку

Війська відбили дві атаки біля Водяного та чотири спроби просунутися до Вугледара та Водяного. У Малій Токмачці та Новоданилівці загарбники безуспішно намагались продовжити свій шлях. У Лобковому загарбники використовували авіацію.

Ситуація на Придніпровському напрямку

Чотири атаки ворога не принесли успіху.

Разом з тим, Служба безпеки, Збройні сили та розвідка здійснили масштабну атаку на російські військові аеродроми за допомогою дронів найбільшого радіусу дії, яка була проведена за весь період війни.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua