ЗСУ мають нову стратегію операції на Курщині. Аналіз Forbes.

Залізні сили України впроваджують нову операційну стратегію на Курщині. Аналіз Forbes
Залізні сили України впроваджують нову операційну стратегію на Курщині. Аналіз Forbes

Збройні сили України застосовують нову стратегію в Курській області Росії: швидко пересуваються та оточують російські війська. Про це повідомив аналітик Forbes, Девід Екс.

На початку цього тижня українські війська здолали російську оборону біля села Новий шлях. За словами Екса, це може стати початком нової стратегії.

«Українська тактична група, очолювана 95-ю повітряно-штурмовою бригадою, розташувалася біля села Веселе. Якщо українці, які наступають на північний схід від Нового Шляху, зможуть з'єднатися з українцями на головній ділянці, то вони оточать тисячі росіян між собою та кордоном», — зазначив Екс.

За словами аналітика, географічні умови полегшують реалізацію цієї стратегії Збройних сил України. Річка Сейм утворює природний кордон більшої частини північного краю потенційної кишені.

Українські війська знищили всі постійні мости через річку, тому російська армія на південь від неї залежить від тимчасових мостів або вузького сухопутного мосту у місті Коренєве. Тому ЗСУ постійно обстрілюють понтони, які встановлюють росіяни. Також вони наступають на Кореневе, щоб зруйнувати сухопутний міст, додав Екс.

За думкою аналітика, співвідношення сил на Курщині також може вплинути на успішність української армії. Київ розмістив близько 10 тисяч військовопослужних для двостороннього нападу на Курщину, тоді як Москва могла направити 38 тисяч військових до регіону. Аналітик відзначає, що багато росіян - це погано навчені призовники.

За даними аналітиків DeepState, російські війська в селі Крем'яне на Курщині є в оточенні з початку Курської операції. Незважаючи на оточення, до них періодично прориваються з боєприпасами та продовольством.

Міністерство закордонних справ України звернулося до ООН, просячи долучитися до гуманітарної допомоги в Курській області Росії.

За даними Financial Times, Російська Федерація вже направила до Курської області 38 тисяч осіб, включаючи штурмові бригади, щоб протистояти наступу ЗСУ на Курщині, хоча контратака «все ще не була великомасштабною».


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua