ЗСУ продовжують просуватися у Курській області: деталі від ISW.

Бронетехника ЗСУ у Курській області
Бронетехника ЗСУ у Курській області

Українські сили продовжують атаку в Глушковському районі Курської області. Інститут вивчення війни (ISW) повідомив про це.

За даними аналітиків, українські війська знаходяться у Веселому і вдалося їм захопити цей населений пункт. У той же час, російські джерела повідомили, що українці просунулися на захід від Медвежого і від Тьоткіно вздовж кордону з Сумською областю.

ISW також повідомив, що 14 вересня українські війська продовжили просуватися на північ від Суджі, при цьому вдалося захопити Черкаське Поречне.

Згідно з геолокаційними знімками, опублікованими 13 вересня, російські війська проникли в західну частину Любимівки, а наступного дня вдалося продовжити просування глибше в населений пункт Борка.

Зараз українці захопили ще дві населені пункти на Курщині. Крім того, українські війська успішно прорвали російську оборону і проникли на кілька кілометрів вглиб російської території.

Президент Зеленський заявив, що Україна передбачила дії росіян на Курській області і російські контрнаступальні дії йдуть відповідно до українського плану.

Володимир Путін наказав вибити українську армію з Курської області до 1 жовтня. Однак, аналітики DeepState стверджують, що ситуація на лівому фланзі ЗСУ в Курській області погіршується, оскільки російські війська активно почали штурмувати, використовуючи річки для переправки бронетехніки.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua