ЗСУ просунулися на Сіверському напрямку: аналіз ISW.

ЗСУ просунулися на Сіверському напрямку: аналіз ISW
ЗСУ просунулися на Сіверському напрямку: аналіз ISW

За повідомленням Інституту вивчення війни (ISW), українські сили знову здобули позиції на південний схід від Сіверська і наблизилися до Спірного. Також вони перемістилися на захід Запорізької області.

Тим часом, російські війська продовжують наступ на північ і північний схід від Харкова. Відбуваються збройні зіткнення в районі Глибокого, Липців, Тихого і Вовчанська.

13 серпня відбулись бої на лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна, але жодних змін у фронтовій лінії не зафіксовано. Інформація про просування російських військ поблизу Табаївки поки що не підтверджена.

Російські війська також наблизилися до Часового Яру і Кліщіївки, але немає офіційних даних про зміни на лінії фронту. Також вони просунулися до Іванівки на сході від Покровська.

За інформацією, підтвердженою геолокаційними кадрами, російські війська зайняли східну Костянтинівку на південний захід від Донецька. Також були обстріли в районі кордону Донецько-Запорізької області та поблизу Вугледара.

Українські сили здійснили незначне просування на північний захід від Вербового в Запорізькій області. Крім того, Генштаб ЗСУ повідомив про відбиття російських атак на східному березі Херсонської області.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua