ЗСУ просунулися в межах Часового Яру: аналіз ISW.

ЗСУ просунулися в межах Часового Яру: аналіз ISW
ЗСУ просунулися в межах Часового Яру: аналіз ISW

За інформацією американського Інституту вивчення війни (ISW), українські війська здійснили незначні переміщення на правому березі каналу Сіверський Донець-Донбас у Часовому Яру.

У той же час, російські війська продовжують наступи поблизу Липців, Глибокого і Вовчанська, рухаючись на північ від Харкова.

Російські сили незначно просунулися в північно-східній Макіївці, але наразі немає достовірної інформації про значні переміщення військ або зрушення фронтової лінії.

Російські війська також тривають наступання на Сіверському і Торецькому напрямках, проте немає достовірних даних щодо значних переміщень або змін в лінії фронту.

Українські сили, за геолокаційними кадрами, здійснили просування в межах східного Часового Яру та у лісовій місцевості на захід від Кліщіївки.

Представник української бригади на Покровському напрямку заявив, що російське військове командування не перекинуло свої сили з цього напрямку і основні сили Росії залишаються на сході України.

Поки немає достовірних даних про зміни в лінії фронту, російські війська продовжують наступати в районі Побєда.

Тривають також позиційні бої на заході Запорізької області, але немає підтверджень щодо переміщення російських військ на південь України в Курську область.

Російські війська атакують Херсонську область, але поки що не перебувають в активній фазі наступання.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua