ЗСУ просуваються у Курській області звільняючи нові території – ISW.

Проникнення ЗСУ в Курській області
Проникнення ЗСУ в Курській області

Збройні сили України активно знищують понтонні мости та інженерну техніку окупантів на річці Сейм, що ускладнює їх логістику та пересування. За допомогою безпілотників було знищено щонайменше один понтонний міст. Про це повідомляє Інститут вивчення війни.

Крім того, українські сили визволили селище Вишнівка, що підтверджується геолокаційними знімками та визнанням Міноборони Росії. ЗСУ також продовжують просуватися на захід вздовж траси 38К-030 та на північний схід від Коренево, незважаючи на опір російських військ.

Українські війська також рухаються на північний схід від Суджі в лісистій місцевості біля Руського-Порічного. Це підтверджують геолокаційні кадри та карти, опубліковані російськими військовими блогерами. Крім того, ЗСУ продовжують просування до західної околиці Руської Конопельки на схід від Суджі.

Свідченням успіху українських сил є захоплення російського танка Т-90М, який перевозять по дорозі Снагость-Любимівка. Це демонструє ефективність ЗСУ та їх здатність діяти в глибині території ворога, підходячи до міжнародного кордону.

Російські військові блогери визнають успіхи українських сил та повідомляють про спроби російських військ відновити втрачені позиції та стримати просування ЗСУ за допомогою артилерійських і повітряних ударів.

Український наступ в Курській області продовжується успішно, завдаючи значних втрат російським силам.

Нагадаємо, що 12 серпня Олександр Сирський підтвердив операцію ЗСУ в Курській області та заявив, що Україна контролює в Росії територію площею 1000 кв. км. Президент України Володимир Зеленський доручив СБУ, МВС та іншим чиновникам підготувати гуманітарний план для проведення операції на території Курської області.

Проте, під час засідання з питань ситуації у Курській області, президент Росії Володимир Путін заявив, що Україна вдерлася в Курську область Росії, щоб покращити свої переговорні позиції, проте Москва не буде проводити переговорів з Києвом.

З початку бойових дій у Курській області Росія втратила контроль над 28 населеними пунктами. Про це повідомив тимчасово виконуючий обов'язки губернатора Курської області Олексій Смирнов під час зустрічі з Володимиром Путіним. За оцінками аналітиків DeepState, вдалося звільнити приблизно 44 населених пункти, а статус ще десяти населених пунктів залишається невідомим.

Генерал-лейтенант Андрій Гурулєв, член комітету з оборони РФ, звинуватив російських військових у провалі оборони Курської області. Він зазначив, що російські військові не вчасно підготувалися та не правильно побудували оборонні споруди.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua