ЗСУ: ситуація у Курській області змінюється щогодини.

ЗСУ: ситуація у Курській області
ЗСУ: ситуація у Курській області

Український військовослужбовець розповів про ситуацію на фронті в Курській області

Військовий Кирило Сазонов розповів про змінюючуся ситуацію на фронті в Курській області. Він зазначив, що немає сталих ліній фронту, але українські військові намагаються тримати ініціативу зі своїми підрозділами.

Іноді наші військові прориваються, а іноді відбивають атаки противника. В даний час найбільшою загрозою є Росія, яка розгрупувалася в Курській області з близько 50 тисяч військових.

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський також відвідав військові частини в Сумській та Курській областях. Він прийняв рішення для запобігання діям противника і завдання йому максимальних втрат.

На Курській області українські десантники знищили підрозділ російських морпіхів. Інститут вивчення війни (ISW) також підтвердив, що окупанти активно діють у Донецькій області та наступають у Курській області. За аналізом вчених ISW, ЗСУ досягають часткових успіхів на Куп'янському напрямку.

Контроль Збройних сил України над частиною Курської області спонукає Росію до частішого обміну військовополоненими з Україною, як зазначено в звіті ISW.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua