ЗСУ сповільнили просування на Курщині – ISW.

ЗСУ зупинили просування на Курщині
ЗСУ зупинили просування на Курщині

Українські військові утримують окремі райони Курської області

За звітом Інституту вивчення війни (ISW), ЗСУ затримують свій просування в Курській області. Українські військові намагаються закріпитися та утримати контроль над деякими районами, які вони нещодавно звільнили.

Аналітики Інституту повідомляють, що українські військові зараз зосереджуються на утриманні окремих районів.

За даними інших військових блогерів, російські війська поступово стабілізують ситуацію в Курській області. На опублікованих геолокаційних кадрах видно, що російські війська діють у селі Коренево. Ймовірно, українські військові нещодавно відійшли з цього району, а російські війська відновили деякі позиції.

Один з російських військових блогерів стверджує, що українські війська контролюють села Ветрено, Крем'яне та Шептухівка; в межах східного Нечаєва і Черкаського Поречного; і на полі в південному напрямку від селищ Спальне.

Міноборони Росії та інші російські джерела також повідомляють про атаки ЗСУ на російські позиції на сході від Кореневого біля Ольговки, на північ від Суджі біля Малої Локни, на сході від Суджі біля Руської Конопельки та на південному сході від Суджі біля села Борки.

За словами російських блогерів, підрозділи 810-ї морської піхотної бригади відновили контроль над селищем Спірне.

Інший російський блогер заявив, що російські війська відбили спроби ЗСУ перетнути міжнародний кордон біля Журавлівки у Білгородській області.

Заступник директора ЦРУ Девід Коен попередив, що російська армія може спробувати контрнаступ з метою повернення під контроль територій в Курській області. Він також зазначив, що російський лідер Володимир Путін намагається швидко вибити українські сили з Курщини, проте його армія може зіткнутися з сильним опором.

Наразі Україна контролює 1294 км² території Курської області, включаючи 100 населених пунктів.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua