ЗСУ сповільнили просування в Курській області - ISW.

ЗСУ уповільнили рух у Курській області
ЗСУ уповільнили рух у Курській області

За інформацією Інституту вивчення війни, Збройні сили України зазнали затримки у просуванні в Курській області. Українські військові намагаються утримати контроль над деякими районами, які вони недавно зайняли.

За даними російських військових блогерів, українські військові змінили темп атак в Курській області. ЗСУ намагаються закріпити свої позиції в окремих районах.

Інші військові блогери повідомили, що російські війська поступово стабілізують ситуацію в Курській області. Фотографії з геолокацією, опубліковані 28 серпня, показують дії російських військ у селі Кореневе. Це свідчить про те, що ЗСУ можливо недавно покинули цей район, а російські війська відновлюють контроль над ним.

Один з російських військових блогерів повідомив, що українські війська просунулися через села Ветрено, Крем'яне та Шептухівку на сході та північному сході від Кореневого; на схід від Нечаєва та Черкаського Поречного на північному сході від Суджи; і на південь від селищ Спальне на південному сході від Суджи.

Російські блогери стверджують, що підрозділи 810-ї морської піхотної бригади (Тихоокеанський флот, Східний військовий округ) відновили контроль над населеним пунктом Спірне.

Міністерство оборони Росії та інші російські джерела повідомили, що ЗСУ також атакували на сході від Кореневого біля Ольговки, на північ від Суджи біля Малої Локни, на сході від Суджи біля Руської Конопельки та на південний схід від Суджи біля села Борки.

У той же час інший російський блогер повідомив, що російські війська відбили спроби ЗСУ перетнути міжнародний кордон біля Журавлівки в Бєлгородській області, на південний захід від Бєлгорода та на північ від Харкова.

Президент Чечні Рамзан Кадиров, командир чеченського спецназу "Ахмат" Апти Алаудінов та інші російські джерела визнали, що в Курській області ведуть бойові дії російські призовники.

Російське видання "Мобилизационные новости" повідомило, що командування РФ планує відправити до Курської області призовників з 290-го ракетного полку (7-й ракетний корпус 27-ї ракетної армії) та 2187-го полку повітряно-десантних військ (98-ма бригада).

Джерело: РБК-Україна


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua