ЗСУ уточнили правила мобілізації деяких категорій громадян.

Правила мобілізації громадян в Україні
Правила мобілізації громадян в Україні

Сухопутні війська ЗСУ роз'яснили питання щодо призову громадян

Сухопутні війська ЗСУ роз'яснили питання щодо призову громадян з метою поповнення особового складу підрозділів. Згідно з офіційною заявою військового командування, було уточнено деякі питання щодо призову окремих категорій громадян за мобілізацією.

З метою врахування потреб та завдань щодо комплектування підрозділів Сил оборони та відповідно до законодавства, Сухопутні війська уточнили питання щодо призову військовозобов'язаних громадян окремих категорій

За словами військових, ці рішення були прийняті з метою зменшення напруги в суспільстві. Вони були відправлені до військових частин, але конкретні деталі не розголошувалися.

Представники військового управління утримувалися від коментування виконання завдань та надання звітів. Вони зазначили, що такі заходи проводяться з метою запобігання розголошенню інформації про комплектування підрозділів.

Також нагадали, що кожен громадянин у віці від 18 до 60 років може добровільно вступити до військ.

Нагадаємо, що Міністерство оборони збільшило показники мобілізації утричі. Раніше повідомлялося, що зупинено призов здорових чоловіків у віці від 18 до 25 років. Зараз можлива мобілізація лише за письмовою згодою.

Члени комітету Ради з питань нацбезпеки, розвідки та оборони звернулись до Генерального штабу з пропозицією зменшити мінімальний призовний вік з 25 до 20 років. Проте Генеральний штаб заявив, що наразі немає потреби в такому зменшенні.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua