ЗСУ відбили частину центру Торецька, а росіяни наступають на Часів Яр – звіт ISW.

ЗСУ відбили частину центру Торецька
ЗСУ відбили частину центру Торецька

За даними аналітиків Інституту вивчення війни (ISW), російські війська посилюють свій наступ на західній частині українського фронту в Курській області та навколо Часового Яру на Донеччині. Українські сили з свого боку вдалося відновити контроль над деякими позиціями в центральній частині Торецька.

Російські війська продовжують свої дії на південь від Зеленого Шляху в Курській області та на південь від Суджі біля Плехово на Донеччині. З свого боку, українські війська здійснили контратаку на південь від Коренево в напрямку Толстого Лугу, Любимівки, Зеленого Шляху та Нижнього Клину, а також в районі Російської Конопельки на південь від Суджі.

Також повідомляється, що російські війська продовжують наступ на північний схід від Харкова біля Вовчанська та Стариці, однак поки не було жодних підтверджених змін на лінії фронту. Внаслідок наступу російських сил на Куп'янськ, українська влада проголосила евакуацію мирних жителів з міста та його околиць.

У Луганській області російські війська продовжують атакувати по лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна. У цей же час українські війська здійснюють контратаки на різних напрямках біля Куп'янська та Сватового.

У Донецькій області російські війська продовжують просуватися на південний схід від Сіверська неподалік Білогорівки, але поки без успіху. Зі свого боку, українські сили вдалося повернути деякі позиції в Торецьку та Покровську.

Нагадаємо, що російські війська продовжують атакувати різні регіони України, використовуючи авіаційні та артилерійські удари.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua