ЗСУ відновили позиції біля Часового Яру та в Торецьку – звіт ISW.

Позиції ЗСУ біля Часового Яру та в Торецьку
Позиції ЗСУ біля Часового Яру та в Торецьку

Українські війська повернули контроль над деякими позиціями на сході Донецької області, після просування окупантів на сході від Сіверська та Покровська. Про це повідомив аналітичний Інститут вивчення війни (ISW).

Операція ЗСУ в Росії

Українські та російські війська зафіксували переміщення на головному українському виступі в Курській області.

Україна заявила про переміщення своїх військ на захід від Борок, але російські сили відібрали позиції на сході від Обухівки. Бої тривали на заході у Курській області, але зміни в лінії фронту не відбулися. Російські джерела повідомили про невдалий атаку українських сил, але ця інформація не підтвердилася.

Харківська область

Російські війська продовжили наступ на півночі Харківської області, але не змогли досягти успіху. Вони атакували райони Вовчанська та Стариці, але не змінили лінію фронту.

Луганська область

Російські війська продовжили наступ на всій лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна, але також не змінили лінію фронту. Інформація про контроль російських військ над Стельмахівкою та Кругляківкою не підтвердилася.

Донецька область

Російські війська продовжили наступ на схід від Сіверська. Українська армія зуміла відновити контроль над Часовим Яром та в південному Торецьку. Це свідчить про зміщення лінії фронту в цих районах.

У районі Курахового та на південний схід від Донецька також тривають наступні операції, але змін у лінії фронту не відбулося. Російські війська також продовжили наступ на північний схід від Вугледару та на північ від Вугледару. В інших частинах лінії фронту активність не спостерігалася.

«Південна вісь»

Російські війська продовжили наступ на захід Запорізької області, але не змінили лінію фронту. Вони атакували райони Новоандрівки та Новоданилівки, але успіху не досягли.

Зазначимо, що противник продовжує атакувати та обстрілювати наші позиції і мирні населені пункти, використовуючи різні види озброєння.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua